Wednesday, January 03, 2007

Cervera en fucking difference, howdy Cowboy

Så idag var det dags för rea. Mor släpade in mig till Varberg och MQ där medlemmar fick svansa runt bland alla klädbelagda bord och röda prislappar.

Resultat:
  1. Åh, jag önskar verkligen att jag vore petite. All the way från topp till tå. Jag älskar min mor, men inte den breda stuss jag fått ärva. Det känns hårt. Ibland för hårt.
  2. Blev skitlycklig när jag såg min In Wear-rock hänga där. I min storlek, och nedsatt med tusen riksdaler. Don't we just love fittrea? Men det gör inget, heller. Jag är jättenöjd över min rock ändå, så det så!
  3. Slutligen inhandlades tre plagg. En grönsvart skjorta, en skjortklänning i röd/lila/blå-multifärg, båda från Zoul samt en kimonoinspirerad mörk top från Stockholm.
Vi skyndade vidare till bokhandeln där jag högg Haruki Murakami's Kafka På Stranden. Den var dyr, 329 kronor. Men det gör inget, för jag litar till min Pär och hans omdöme. Dessutom var det en svart gapande katt på framsidan, me like. Den luktar nytt, jag sniffade precis på de aldrig innan lästa sidorna.
Expediten sade att de inte hade fått in den än, men jag litade inte på henne och hittade den till slut på egen hand. Jag kände mig stolt.

Gick och köpte ett paket luckiesar för två tior, en femma, fyra femtioöringar och tretton enkronor. Fick visa legitimation!

Jag ville egentligen gå till Cervera då jag tänkte plocka lite vuxenpoäng. Samlar på en underbar serie vinglas, nämligen Orrefors' Difference, och tänkte komplettera en aning med mitt DUKA-presentkort. Ja, men precis, Du kanske märkte direkt. Man kan ju inte nyttja DUKA-presentkort på Cervera heller, smart.

Men då är frågan; Varför kan det inte få vara som förr? Cervera eller DUKA, det är ju i stort sett samma sak. Så jävla irriterande. Dessutom tänkte jag köpa ett gäng till en matservis jag inte börjat samla på än. För er som är insatta, så tycker jag mycket om Rosenthals Maria Vit. Den är stilren, tidlös och klassisk. Precis som jag vill ha det. Precis som med mina vinglas. Precis som med mig själv.
Men sedan tänkte jag att om man träffar någon om en ganska snar framtid så kanske man vill bestämma ihop angående något att köpa till hemmet? Jag vet inte hur man gör, men jag lägger det på hyllan tills vidare. Jag är snart student, jag har inte råd med sådant egentligen.

När vi kom hem lagade jag till en mumsig röra på strimlad oxfilé, kantareller, paprika, rödlök och till det pasta.

Idag beställde jag hem en CSN-blankett.

På bilden; Glaset Primeur i serien Difference, Orrefors

3 comments:

Jinbon H Wrong aka Sloop John B said...

You can say that again

E said...

din stuss är finast, ever.

Jane Doe said...

Jag saknar dig något otroligt, Emilia!