Friday, February 27, 2009

Working class hero

Vad är grejen med mitt jobb? Det är en av alla saker som skapat diskussioner den senaste tiden och ibland blir jag förbluffad.

Är det de facto att jag tidigare jobbat inom vården och är outbildad som gör att jag inte skulle kunna få ett helt OK mellanlandningsjobb? Eller är det just det att jag ser det som en mellanlandning som sticker folk i ögonen?

Lönen har främst skapat lite uppståndelse, varför förstår jag inte. Den är inte särskilt hög och det är dyrt att bo i Stockholm. Jag menar, att t.ex. löner inom vården är värdelösa är väl inget nytt heller? Jag har själv jobbat inom vården så JAG VET, det är mycket slit och lite pengar. Men jag skulle vilja försäkra folk om att mitt jobb inte är särskilt glamouröst, och 20k är nog det minsta jag skulle begära efter ett års trogen plikt i ett så stormigt projekt.

Häromdagen fick jag dessutom höra något riktigt jävla ruttet. Dessutom från en vän. Efter att jag hade berättat lite om mitt jobb, var vi sitter och vad jag gör så får jag kommentaren "Fan det låter ju glassigt värre. Men vadå, hur fick du det? Du kan väl ingenting?"

Jag höll på att gå i taket. Tack, det värmer verkligen. Jag kan väl ingenting nej. Jag fick jobbet för att jag är en blond tjej som kände någon på företaget. Ja, fan det kanske stämmer delvis. Jag har utseendet till min fördel och jag kan konsten att socialisera, klart som fan att det skall ge utdelning det med. Fast nu var det faktiskt så att jag var på anställningsintervju precis som vem som helst. Jag hade en hyfsad datorvana när jag kom till företaget, och med hyfsad datorvana menar jag inte att kunna öppna ett Worddokument. Jag har lätt för att förstå datorer och även lätt för att lära mig nytt. Första veckan var min hjärna totalt mör då jag lärde mig en jävla massa nya grejer och det var helt enkelt bara att trycka in i skallen. Jag har utvecklats enormt som människa både yrkesmässigt och personligt och är lite av spindeln i nätet.

Jag är faktiskt en ganska så grym människa när allt kommer kring. Deal with it.

2 comments:

E said...

du är bra!!

Jane Doe said...

Jå vet la de änna. ;D Du med!