Thursday, August 30, 2007

Fylleri och dragspel

Helgen jag lämnat bakom mig var full av socialisering och fylleri. I fredags var vi ute med Sara då hon drog tillbaka till Sundsvall i söndags, men satt hos Anneli en stund innan. Sedan blev det Harry's följt av Zätas vilket så där överlag var trevligt, förutom att jag vart skitsned på en kompis med uppenbara spelproblem. Det var bara så jävla trist att gång på gång hitta X vid Black Jack-bordet efter att X helt plötsligt försvunnit från sällskapet. Om det är något man bör veta om mig så uppskattar jag ärlighet framför allt annat. Vet att beroende och ärlighet inte går hand i hand, men under omständigheterna den kvällen så borde det ha skötts lite snyggare. Enough about that. När Mica, Anneli och jag kom hem till lägenheten så terroriserade jag mina kära kompisar innan jag lät oss alla få lite sömn. Terror av ren tradition.

På lördagen hann jag knappt komma hem och få något i magen förrän det bar av till Falkenberg igen med buss. Tillbaka till Anneli som hade fest. En riktigt rolig förfest blev det, förutom när jag vart riktigt orolig när Micas lillebror T ramlade ned från balkongen efter att ha försökt klättra upp då han hade låst sig ute. Snorungen som dessutom tog sig friheten att göra ett sugmärke på min arm tidigare under kvällen. Vad fan är det för fasoner? Han tog min sugmärkesoskuld och jag känner mig som pånyttfödd igen.

Alla splittrades väl ute på krogen, T och jag sneakade en taxi, T kom inte in på Harry's varpå vi istället gick till Bratt. Egentligen skulle han inte komma in där heller då han är arton och de höjt till nitton just för den kvällen (:D) men jag lyckades använda min kind of kvinnliga charm genom att distrahera medan han smög in. Vi köpte varsin öl, satt och rökte och jag gav honom en föreläsning om kärlek. Kommer ju verkligen från rätt person, haha. Sedan skulle han tvunget käka pizza, så vi lämnade stället för pizzerian där hans ex dök upp, och förmodligen blev riktigt svartsjuk över han satt där med mig. Pinsamt då hon vet att jag är en av Micas närmsta kompisar. Om det är något jag känner för den där killen så är det moderskänslor, inget annat!

Hon fick i alla fall lurat bort honom, jävla sluga fruntimmer, och jag besökte Zätas någon timme och tjötade med kompisar och var allmänt aspackad. Hade inga pengar på mobilen och inga nycklar till Annelis lägenhet i vilken jag skulle sova. Kaos, som vanligt. Jag gick från stan och till Anneli och höll på att bli vansinnig då jag hade cigaretter men ingen tändare. Väl framme försökte jag slita loss dörren och sedan lirka upp låset. Efter det gick jag och samlade sten och kastade på deras fönster, men till slut hittade jag ingen mer sten. Till sist började jag ropa tills Anneli äntligen stod yrvaken på balkongen. Finally en soffa...och en tändare.

I söndags kom Karls (Annelis pojkvän) morbror P på besök. Han gick ned med Anneli och mig till Harry's strax efter 15:00 och bjöd oss på två öl var samt en jäkla massa historier från hans liv. Detta mest för att vi skulle slippa lyssna på när Karl och Carl, Karls kusin och P's son, meckade med Karls trasiga synth. Mica anslöt sig till oss, och senare kom kusinerna. Vi stack och handlade innan alla åkte hem till P där vi grillade. Han hade även en stor jävla kupol-liknande sak full med tjärved som bildade en schysst värmande eld. Vi satt ute hela kvällen och drack öl och vin, men mysigast av allt var nog att instrumenten inte helt otippat åkte fram. P drog ut elpianot, Calle bytte akustiskt mot elgitarr och förstärkare och Karl var jävligt käck med ett dragspel i famnen. Det var fan bäst. Sitta i mörker runt en eld och sjunga och spela tillsammans med öl och cigg. Någon gång emellanåt fick jag en kram av Anneli, eller omfamnade Mica. En jävligt schysst avslutning på helgen. Och jag älskar egentligen att sjunga. Mica viskade till mig en gång att vi snart får sitta, bara vi två, och skråla med till de låtar vi brukade göra förr. Det tycker jag med.

Tack för att Du ringde i fredags. Du får ringa när som helst för jag är mån om Dig.

No comments: